Træ stigereol (2024)

En træ stigereol er en smuk investering til hjemmet, hvor du kan opbevare dine fine pyntegenstande på en lidt anderledes og mere kitsch måde. Træ stigereolen giver samtidig dit hjem et ekstra strejf af hygge. Her på siden har vi samlet et stort overblik over stigereoler i træ.

INDHOLDSFORTEGNELSE OVER SIDEN

Vores bud på de bedste stigereoler i træ

guides og produktoversigter

Fandt du ikke den rigtige stigereol ovenfor? Så kig i nogle af vores andre detaljerede guides til at finde den bedste stigereol for dig:

En træ stigereol skaber hygge i hjemmet

En stigereol af træ kan være en god ide at investere i til dit hjem, hvis din indretning allerede har mange træmøbler. Her vil stigereolen komplementere din indretning og tiltrække sig opmærksomhed med sit skrånende og “skæve” design!

Alternativt kan din træ stigereol bryde med resten af indretningen, hvis din indretning er domineret af møbler med en stor del metal og forskellige former for plastik. På denne måde kan din stigereol også skabe en interessant kontrast til resten af møblementet i dit hjem.

En stigereol i træ kommer i mange designs

Den sort af stigereol træ, som du oftest finder stigereoler i, er typisk fyrretræ, bøg eller teak. Billigere modeller kan være fremstillet af finér, som yderst er blevet belagt med et stykke hvidt eller sort laminat. Som en tommelfingerregel så er træstigereoler, som er fremstillet af massivt træ, mere holdbare end møbler, som er fremstillet af finér. Dette betyder dog ikke, at træ stigereolerne af finér og laminat nødvendigvis er af dårlig kvalitet!

Nogle stigereoler i træ kommer designet med indbyggede skuffer og kurve. Dette kan være en fordel for mange i hjemmet, da kurve og skuffer kan hjælpe til med at organisere tingene i din bolig. For eksempel kan du have dine boligmagasiner og ugeblade liggende i kurvene, eller du kan have servietter og lys liggende klar i skufferne, til når familie og venner kommer på besøg.

Nogle forskellige designserier, som er gode at kigge efter, når du skal have din nye stigereol, kunne være Writex stigereoler, Delta stigereoler og Emil stigereoler. Du kan følge banneret forneden for at se dem hos webshoppen.

Stigereoler i mange træsorter

En træ stigereol er langt det mest gængse type stigereol, og træ er det klart mest almindelige materiale, som stigereoler fremstilles i. Træ er da også indbegrebet af byggemateriale til møbler. Den mest gængse type af træ, som dit nye reolsystem kommer i, vil med høj sandsynlighed være fremstillet i enten:

  • Fyrretræ
  • Teak
  • Bøg

Fyrretræ er en smuk træsort, som finder bred anvendelse i de fleste former for træarbejde. En billig stigereol af træ er oftest fremstillet af netop fyrretræ.

Mange andre typer møbler er således også fremstillestaf fyrretræ, og det er en både forholdsvis billig træsort såvel som en type af træ, som er nem at fremstille møbler. Træet gør sig lige så godt som naturtræ såvel som malet i forskellige farver.

Det kan også være, at din reol er fremstillet i andre typer træ som bøg eller teak, afhængigt af reolens design og dens producent. Teak er er en meget smuk gyldenbrun træsort, som også er meget hård og derfor ideel til møbler.

Bøgetræ er en meget smuk, lys træsort, som også er hård og stærk, og som på grund af den lyse farve accentuerer stigereolens lette og luftige look.

Stigereoler i træ til hjemmet

Hvornår en stigereol af træ er det ideelle møbel til dig i hjemmet, afhænger af en række faktorer så som, hvor meget plads du har i hjemmet, din indretningsstil, dit økonomiske råderum og din smag.

Der er ingen tvivl om, at for mange boligejere, så vælger de stigereoler i træ til hjemmet, fordi denne type reol giver et særligt luftigt udtryk i indretningen og er anderledes fra mere traditionelle reoler og hylder.

Stigereolen er pladsbesparende og gør også, at du kan udnytte pladsen i dit hjem optimalt. Dette kunne være, hvis du har et særligt hjørne i hjemmet, som du ikke er helt sikker på, hvordan du skal møblere. Her vil en stigereol af træ kunne være et godt forslag!

Slutteligt bør man også tænke på, at en stigereol i træ er et yderst fleksibelt møbel, som let kan flyttes rundt i hjemmet efter behov. Uanset hvilken type af stigereol i træ, som du beslutter dig for at købe, så er du sikret mange års brug, hvor reolen står og ser flot ud i hjemmet.

Indretning med stigereol